apple-1867461_960_720.jpg

Langzame telefoon? Lees onze vier tips!

Iedereen kent het: een telefoon, vers uit de doos kan de hele wereld aan. Swipen en surfen gaat met de snelheid van het licht en iedere app die opent, loopt als een zonnetje. Maar na verloop van tijd merk je dat je mobiel langzamer wordt… en dat is jammer, frustrerend zelfs. Maar geen zorgen. Met onze vier tips krikken wij samen de snelheid van je telefoon weer op!

Zet je telefoon gedurende 20 seconden uit.
Soms is de weg naar een snellere telefoon simpelweg deze even uit en aan te zetten. Hierdoor stopt  je telefoon met alle achtergrondprocessen die op dat moment, zonder jouw weten, lopen en komt er automatisch meer werkgeheugen en dus snelheid vrij.

Maak geheugen vrij
Een volle telefoon is een langzame telefoon. Het is daarom belangrijk eens in de zoveel tijd foto’s, video’s en andere documenten van je telefoon te verwijderen door ze bijvoorbeeld op te slaan op een externe harde schijf of in de cloud.
Lees ook onze pagina: Zes manieren om telefoon geheugen vrij te maken

Geen Bluetooth of WiFi nodig? Zet ’t uit!
Bluetooth gebruik je om je smartphone gemakkelijk en draadloos te verbinden met andere apparaten zoals speakers of desktops. Handig? Jazeker, maar tegelijkertijd ook een slurper van energie, ook als je niet verbonden bent. Hetzelfde geldt voor WiFi. Maak je even geen gebruik van WiFi? Zet dan ook de WiFi-modus op je telefoon uit. Ook deze gebruikt veel energie en maakt je telefoon zodoende (tijdelijk) trager.

Terug naar fabrieksinstellingen
Is je telefoon na uitvoer van onze tips nog steeds tergend langzaam? Dan is het terugzetten naar de fabrieksinstellingen nog een laatste redmiddel je mobiel geheel op te schonen en zodoende sneller te maken. Let wel op: door terug te gaan naar fabrieksinstellingen wordt alles dat je hebt opgeslagen, van foto’s tot surfgeschiedenis verwijderd. Sla dus alles op voordat je hiertoe over gaat.

De manier van teruggaan naar fabrieksinstellingen kan per telefoon verschillen.
Kom daarom langs in de winkel en we laten het je graag zien!